Spelletjes en ideeën

Doe samen met je kind het spelletje: ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet en het is… Noem de kleur van een voorwerp in de ruimte waar je bent. Je kind moet dan raden wat het is.

Door spelletjes te spelen met uw kind, bent u op een spelenderwijs de taal aan het leren. Kinderen vinden het meestal leuk om spelletjes te spelen. Een goed voorbeeld hiervoor is memorie. Je moet dezelfde plaatjes bij elkaar vinden, tussendoor kunt u vragen stellen als: “Wat staat er op het kaartje? Wat is dat? “ Aan het eind van het spel komen er ook vragen aanbod als: “Wie heeft de meeste kaartjes? Wie wint er?”

Een ander voorbeeld van een spel is kwartet. Het is de bedoeling dat je 4 kaartjes van dezelfde categorie bij elkaar vindt. Je moet vragen stellen als: “Heb jij van het kaartje dieren, de olifant?” Kinderen leren om gerichte vragen te stellen, omdat het doel is wie de meeste keren kwartet heeft gehaald. Het maakt niet uit welk kwartetspel u kiest, houdt er wel rekening mee welke leeftijd erop de verpakking staat. Deze moet aansluiten bij de leeftijd van uw kind.

Twister-spel: Zet je voet of hand op de juiste kleur.
Memory: Draai de kaartjes om en benoem wat je ziet.
Wie ben ik?: Stel de juiste vragen en vindt wie er op het kaartje staat van je tegenspeler.
Pictionary: Raad het juiste woord via tekeningetjes of uitbeelden.
PimPamPet: Maak samen woorden met de beginletter.